Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is geen verplichting echter stijgen de kosten voor een crematie of begrafenis elk jaar weer flink. Het is dan ook verstandig goed stil te staan bij deze kosten, vooral voor uw nabestaanden gezien zij opdraaien voor deze kosten. Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de financiƫle gevolgen die komen kijken bij een uitvaart.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen, maar doorgaans kiezen consumenten voor een kapitaal of natura uitvaartverzekering. Een kapitaal uitvaartverzekering keert geld uit, deze wordt veelal gekozen doordat mensen zelf de uitvaart willen regelen. Een naturapolis keert namelijk in producten en diensten uit waardoor uw nabestaanden de uitvaart vaak zelf niet kunnen regelen, maar dit door een uitvaartverzorger geregeld wordt. Het is een persoonlijke keuze voor welke uitvaartverzekering u wilt kiezen, aan beide zitten een aantal voor en nadelen.

Combinatieverzekering

Tevens bieden sommige verzekeraars een combinatieverzekering. Met de combinatieverzekering worden de standaard producten en diensten geregeld en wordt er een geldbedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Met dit geldbedrag is het mogelijk de uitvaart uit te breiden met persoonlijke wensen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Bedenk eerst goed voor wat voor soort uitvaartverzekering u wilt kiezen zodat u op basis van deze keuze verzekeraars kunt vergelijken. Let hierbij op het verzekerde bedrag, maar ook op andere zaken als een medische acceptatie en tot wanneer u premie dient te betalen. Vooral belangrijk is uiteraard welke maandelijkse premie hierbij hoort. Vergelijk goed en maak een geschikte keuze voor uw nabestaanden.