Reisverzekering

Tijdens uw vakantie kunnen er helaas een hoop nare dingen gebeuren, denk hierbij onder andere aan onverwachts ziek worden, het verliezen van uw bagage of de mogelijkheid dat u onverwachts de reis moet annuleren. Tegen deze onverwachte dingen is het mogelijk u te verzekeren zodat u met een gerust gevoel uw vakantie kunt beginnen.

Soorten reisverzekeringen

U kunt voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering kiezen voor het verzekeren van uw vakantie. Kortlopende reisverzekeringen worden doorgaans gekozen door consumenten die zelden op vakantie gaan, voor deze doelgroep is dit dan ook de voordeligste variant. De kortlopende reisverzekering dekt enkel de reis die u van plan bent om te gaan maken.

Indien u vaker van plant bent om op reis te gaan, of vaak weekendjes weg bent is het goedkoper om voor de doorlopende reisverzekering te kiezen. U bent dan het gehele jaar door gedekt tijdens uw reizen en betaald hier een maandelijkse premie voor. Het is in dit geval voordeliger om voor de doorlopende reisverzekering te kiezen als elke vakantie opnieuw een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Dekkingen

Een reisverzekering bestaat bij elke verzekeraar uit een basispakket, hoe dit basispakket er precies uitziet vindt u terug in de polisvoorwaarden. Daarnaast kunt u verschillende modules kiezen om uitgebreider te verzekeren. Dit zijn onder andere zaken als bagagedekking om schade tegen verlies of diefstal van uw bagage te dekken. Maar ook dekking voor gevaarlijke sporten, denk hierbij aan een ongeval tijdens wintersportvakantie.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kan als aanvulling op een reisverzekering afgesloten worden. Tijdens uw vakantie is het mogelijk dat u onverwacht de reis moet beƫindigen of terug naar huis moet. Ook voor uw reis is het mogelijk dat u bijvoorbeeld vanwege het overlijden van een familielid de reis niet meer wilt maken. Een annuleringsverzekering biedt hierin uitkomt, u krijgt uw reis of een deel van uw reis vergoedt.

Vergelijken

Voor zowel reis als annuleringsverzekeringen is het van belang goed te vergelijken. Met name de dekking is van belang zodat u niet tegen onverwachte zaken aanloopt, maar uiteraard wilt u natuurlijk ook de goedkoopste premie. Door goed te vergelijken vindt u wellicht de verzekeraar die bij u past.