Mobiel verzekering

Hedendaags heeft bijna elke consument een mobiel, vaak gaat dit om dure smartphones. Maar wat gebeurt er eigenlijk als u schade maakt aan uw mobiel of wanneer uw toestel gestolen wordt? Een oplossing hiervoor kan zijn een mobiel verzekering, op deze manier bent u er zeker van dat schade vergoedt wordt en dat u wellicht hetzelfde toestel terug kunt kopen.

Dekking

De dekking van een mobiel verzekering is afhankelijk van de voorwaarden die de verzekeraar stelt. Doorgaans bent u gedekt voor de volgende zaken:

  • Beschadiging
  • Stoten en vallen
  • Diefstal
  • Waterschade
  • Werelddekking
  • Verlies *

* Verlies is vaak een extra optionele dekking waardoor u hier extra premie voor moet betalen. Tevens hanteren de meeste verzekeraars een eigen risico bij bepaalde gevallen of in alle mogelijke gevallen.

Mobiel verzekeringen vergelijken

Vaak scheelt het premiebedrag wat u moet betalen per verzekeraar enorm, vanwege deze reden is het onder andere belangrijk om een vergelijking te maken. Tevens zijn bepaalde voorwaarden als bijvoorbeeld het eigen risico belangrijk om mee te nemen in uw vergelijking.

Vaak kunt u bij de provider ook een mobiel verzekering afsluiten, echter zijn deze prijzen doorgaans hoger dan wanneer u direct naar een mobiel verzekering aanbieder toe stapt. Let op dat de meeste verzekeraars u alleen accepteren indien het toestel niet ouder dan één jaar is.

Mogelijk onder de inboedelverzekering

Veel consumenten sluiten een mobiel verzekering af, terwijl ze eigenlijk al dekking hebben binnen de inboedelverzekering, dit is dubbelop en daarom ook erg zonde. Zeker wanneer u binnen uw inboedelverzekering ook dekking buitenshuis heeft zijn bijna alle zaken al gedekt. Bekijk daarom eerst de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering alvorens u van plan bent een mobiel verzekering af te sluiten/