Huisdierenverzekering

Veel consumenten twijfelen of het verstandig is om hun huisdier te verzekeren. Het is verstandig om goed na te denken over de mogelijke behandelingen die u huisdier wellicht in de toekomst nodig heeft en of u deze kosten zelf kunt betalen. Een normaal consult kost doorgaans niet zoveel, maar indien uw huisdier een medische behandeling nodig heeft kunnen de kosten hoog oplopen. Dit is dan ook de reden dat steeds meer consumenten met huisdieren een huisdierverzekering afsluiten.

Welke huisdieren?

Doorgaans biedt de huisdierenverzekering alleen dekking voor uw hond of kat. Echter zijn er tegenwoordig ook verzekeraar die hiervan afwijken. Bij Petplan kunt u bijvoorbeeld ook terecht voor uw konijnen en papegaaien.

De meeste verzekeraars hebben een medische acceptatie voorafgaand om te bepalen of uw huisdier ziek is. Als dit het geval is wordt er bekeken of uw huisdier bij deze verzekeraar verzekerd kan worden en onder welke voorwaarden.

Dekking en premie vergelijken

Om de beste huisdierverzekering te vinden is het verstandig de dekking en premie te vergelijken van diverse huisdierenverzekeringen. U krijgt de keuze uit verschillende dekkingen, wat het soms erg moeilijk maakt. Niet iedereen kiest bijvoorbeeld voor homeopathie en chemotherapie, mede doordat de premie daardoor duurder wordt. Daarnaast heeft u wellicht bepaalde zaken niet nodig. Als uw huisdier al gesterilieerd of gecastreerd is heeft u geen dekking voor voorplantingsorganen meer nodig.

Bepaal dus goed van te voren welke dekkingen u belangrijk vind en op basis van deze keuzes kunt u de verzekeraar vinden die u de goedkoopste premie kunt bieden.